Što radimo?

Dezinsekcija Puntamika je tvrtka koja se bavi prevencijom i suzbijanjem svih vrsta štetočina i nametnika te uvođenjem HACCP sustava. Bilo da se radi o poslovnim, privatnim ili ugostiteljskim prostorima, otvorenim ili zatvorenim prostorima, skladištima, hotelima, hostelima ili privatnom smještaju, naše iskustvo i stručnost nalaze optimalna i prilagođena rješenja za eliminaciju najrazličitijih vrsta nametnika i štetočina. Detaljnije o svim vrstama usluga možete pročitati u nastavku teksta…

Naše usluge

1

Dezinsekcija

Dezinsekcija podrazumijeva biološke, fizikalno – mehaničke i kemijske mjere koje provodimo u svrhu suzbijanja štetnih člankonožaca. Da bi se zadovoljili svi kriteriji (željeni učinak primijenjenih mjera, smanjen rizik po neciljane vrste i čovjeka, onečišćenje okoliša, robe i predmeta) treba poznavati:
- biološke karakteristike štetnika koje suzbijamo (građa, način života, prehrane i razmnožavanja);
- svojstva primijenjenih insekticida (npr. većina insekticida koja ima izraženo adulticidno djelovanje, može imati slabu ili nikakvu učinkovitost na ostale razvojne oblike insekata);
- tehnike aplikacija izabranih insekticida (hladno orošavanje, geliranje, prašenje, sprejanje, toplotno ili hladno zamagljivanje).
Detaljnije...

2

Deratizacija

Deratizacija je skup mjera i postupaka koje se provode s ciljem suzbijanja štetnih glodavaca.
Štakori i miševi su inteligentne i snalažljive životinje koje brzo uče i prilagođavaju se, koristeći sve naše pogreške i u kombinaciji s velikom reproduktivnom moći to ih čini izuzetnim neprijateljem koji se raširio po cijelom svijetu i nanosi ekonomske i zdravstvene štete.

3

Dezinfekcija i dezodoracija

Dezinfekcija i dezodoracija predstavljaju skup različitih mjera koji se provode s ciljem uništavanja, usporavanja rasta i razmnožavanja ili uklanjanja većine mikroorganizama, te uklanjanja neugodnih mirisa koji nastaju njihovim prisustvom. Provode se mehaničkim, fizikalnim ili kemijskim mjerama.

Mehaničke mjere dezinfekcije podrazumijevaju mehaničko uklanjanje mikroorganizama s radnih površina, predmeta ili u prostoru kao samostalne metode uklanjanja mikroorganizama, odnosno stvaranja preduvjeta za uspješno provođenje drugih postupaka dezinfekcije, a provode se struganjem, metenjem, odmašćivanjem i pranjem, filtracijom, ventilacijom i taloženjem.

Fizikalne mjere dezinfekcije podrazumijevaju uporabu topline (suha ili vlažna) koje svojim djelovanjem uništavaju, usporavanju rast i razmnožavanje ili uklanjaju većinu mikroorganizama.

Kemijske mjere dezinfekcije podrazumijevaju uporabu kemijskih tvari, odnosno dezinficijensa, koje svojim djelovanjem uništavaju, usporavanju rast i razmnožavanje ili uklanjaju većinu mikroorganizama.

4

Primjena repelenata za zmije

Zmije se ne uništavaju već odbijaju zahvaljujući njihovom osjetilu njuha. Kad zmija paluca jezikom (zahvaljujući rašljastom jeziku) prikuplja mirisne čestice koje prenosi u vomeronazalni organ pomoću kojeg slijedom informacije u mozgu dobiva mirisnu sliku svijeta oko sebe, što nadalje određuje njen smjer kretanja. Primjenom repelenata za zmije postiže se određivanje smjera kretanja zmija i njihvo odbijanje od željenog područja.

5

Uvođenje HACCP sustava

Prema Zakonu o hrani (NN br. 81/13) svi poslovni subjekti koji su uključeni u proizvodnju, preradu i distribuciju hrane, obvezni su provoditi redovne kontrole higijenskih uvjeta proizvodnje u svom objektu, provedbom preventivnog postupka samokontrole, razvijenog u skladu s načelima HACCP sustava.
HACCP (Hazard Analisis critical Control Point) je sustav praćenja i kontrole svih čimbenika koji tijekom uzgoja, proizvodnje, pripreme, čuvanja i raspodijele namirnica mogu izravno ili neizravno utjecati na njihovu kakvoću i zdravstvenu ispravnost.

6

Prodaja

Uskoro s radom počinje i naš odjel za prodaju sredstava za dezinfekciju, insekticida, repelenata i srodnih proizvoda a o svim detaljima, cijenama i početku prodaje obavijestiti ćemo Vas putem naše internetske stranice.

7

Dezinfekcija COVID-19

Naš stručni tim vrši DEZINFEKCIJE prostora HLADNIM OROŠAVANJEM u cilju uništavanja neželjenih mikroorganizama. DEZIFICIJENS koji primjenjujemo je širokog spektra, te ujedno djeluje na VIRUS COVID-19 (KORONA VIRUS).
Stojimo Vam na raspolaganju za sve upite i dodatne informacije na dežurnom telefonu 0992383228.

Vama na usluzi!